top of page

Атракции 

Во Библиска Македонија, секој пат води кон Охрид. Човекот кој доаѓа во Охрид прво се воодушевува, а потоа, длабоко во својата душа, се поклонува на Охридските богатсва, кои едноставно го охрабруваат да разбере или можеби да се запраша - зошто одредени места се избрани да бидат поинакви, возвишени и единствени во целиот свет.

Охридско Езеро
Охридско Езеро

Оддалечено на само 150 метри од Вила Пасаж, тоа е едно од најдлабоките и најстарите езера во Европа. Со својата уникатна флора и фауна, Охридското Езеро претставува еден од најголемите биолошки резервоари во Европа. Неговата важност беше дополнително нагласена кога се прогласи за светско наследство од страна на UNESCO.

press to zoom
Знаменитости
Знаменитости

Охрид е град со огромна историја и наследство и е прогласен како наследство на UNESCO во 1980 година. Вгнезден меѓу високите планини и Охридското Езеро, Охрид не е само место на историско значење, но, исто така, на извонредна природна убавина која ги вклучува: Античкиот театар , Заливот на коските, Самоиловата тврдина, изворите на Црн Дрим , селото Елшани, Националниот парк Галичица , селото Љубаништа и многу други...

press to zoom
Плажи
Плажи

Разладете се со вашите пријатели, напијте се по некој пијалок, и слушајте музика додека се сончате на неверојатните плажи на Охридското езеро.

press to zoom
bottom of page